Marcella Iedema

Op m’n 18e startte mijn zoektocht naar waar het nou allemaal om gaat in dit leven.
Een weg van ontdekking en groei dat soms door diepe dalen is gegaan. Ik heb me 7 jaar intensief bezig gehouden met Tai- Chi en Chi Kung, Yoga en meditatie. Meditatie, Chi Kung en Yoga zijn nog steeds een vast onderdeel van mijn leven. In mijn persoonlijke- en intuïtieve ontwikkeling laat ik mij inspireren door gedachtegoed van het Zen-boeddhisme, en psychologische en spirituele inzichten. De uitdaging voor mij is om in de storm van het leven bewust te blijven van mijn stille kern van waaruit het gewaarzijn ontstaat en de bron is van liefde, vrijheid en bewustzijn. 

Visie

Wie je bent in je kern, je essentie, is wie je in wezen bent. Dit is je natuurlijk staat van zijn. Onze stille kern blijft vaak verborgen door ons denken en alle beslommeringen van ons leven. Vaak ook hebben we een negatief zelf beeld ontwikkeld waardoor we onze essentie uit het oog verliezen.

Om je kern tot in de diepte te ontdekken kunnen meditatie en spiritualiteit een belangrijke steun en leidraad zijn. Ik denk ook dat het transformeren van belemmerende overtuigingen en vastzittende overlevingspatronen, door therapie, de weg naar de goedheid en liefde van je eigen hart vrij kunnen maken. Waardoor je steeds meer vanuit je essentie kunt gaan leven.

 

Opleiding
 • 2019 Module I en II Traumaseksuologie bij PJ Schouten
 • 2015-2018 Boswijk instituut (SKB geaccrediteerd): Beroepsopleiding voor Transpersoonlijke- en Gestalt Therapie
 • 2018 Con Amore: Psychosociale Basiskennis (PSBK)
 • 2012-2016 Diverse trainingen in EFT ( emotional freedom Technic)
 • 2011-2015 Diverse trainingen in Mediation en conflicthantering
 • 2010-2011 Geweldloze Communicatie Instituut Ai-opener in Rotterdam
 • Basis en verdiepingstrainingen plus
  • Jaaropleiding “ de Reis”over integreren van Geweldloze Communicatie in je (professionele) leven
  • Jaartraining Train de trainer Non Violent Communication
 • 2009-2010 Academie voor Coaching en Counselling : Register counseler met specialisatie in Geweldloze Communicatie.
Lidmaatschap en registraties

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

Register therapeut BCZ in RBCZ register licentienummer 180788R

SCAG, centrum voor klachten en geschillen afhandeling in de complementaire zorg

Abituriëntenregister van Cpion met PSBK

KvK nummer: 51608065

BTW nummer: NL001525284B54

AGB-zorgverlenerscode: 90-042975

AGB-praktijkcode 90-51741

Prestatiecode: 24504/ 24506

V anuit een sterk verlangen om mijn kennis en inzichten te delen over de diepere essentie van ons leven wilde ik mij scholen in het begeleiden van anderen. In 2009 heb ik een opleiding als register counseller afgerond en mij gespecialiseerd in Geweldloze Communicatie. Omdat onze meest diep gewortelde patronen zijn terug te voeren zijn naar onze jeugd en opvoeding ben ik me verder gaan scholen bij het Boswijk instituut in psychosociale- en transpersoonlijke therapie. Omdat zij ervan uitgaan dat al onze ervaringen liggen opgeslagen in ons lichaamsbewustzijn en zo een bron van kennis en wijsheid vormt, neemt het lichaamsgericht werken een belangrijke plaats in. Eind 2018 heb ik deze 3,5 jarige opleiding afgerond.

In 2019 heb ik bij Peter John Schouten twee modules Trauma-seksuologie gevolgd en me verdiept in herstelbegeleiding van mensen die in hun jeugd te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag door een volwassenne.